Sarahs nyckel.

♦Jag har läst ut en till bok ''Sarahs nyckel''. Den var superbra, den finns på film också.
Sahara nyckel har legat i över 100veckor på new york times bästsäljarlista.
Paris 1942. Sarah,en 10-årig flicka, gömmer sin yngre bror i garderoben strax innan familjen brutalt arresteras av den franska polisen i den beryktande hopsamligen av judiska familjer -Vel'd'Hiv. Hon låser garderobsdörren och stoppar nyckeln i fickan, övertydad om att hon ska komma tillbaka om några timmar. Men timmarna blir till dygn och Sarahs desperation växer.
PARIS 2002. Inför 60-årsdagen av Vel'd'Hiv, ombeds Julia Jarmond att skriva en artikel om denna svarta dag i Frankrikes historia. Under sitt sökande efter uppgifter snubblar hon över Sarahs nedtystande familjehistoria. Julia känner sig manad att skriva om flickans öde,och under sina efterforskningar av det förflutna börjar hon ifrågasätta sitt agna liv.
SARAHS NYCKEL lyfter fram de tabun och den tstnad som omger en skamfläckad händelse i Frankrikes historia,samtidigt som den skildrar en modern kvinnas liv i dagens Frankrike och USA. Tatiana de Rosnary har skrivit en varm och igenkännande roman om utanförskap,hemlängtan, skuld och familjeband,men också om människans inre styrka och hur viktigt det är att inte glömma det som har varit.
Min kommentar:
♦♦♦♦♦/5
Den var sjukt bra från början till slut.
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!